Αναρτήθηκε από: olpnek | Νοέμβριος 1, 2012

Ανακοίνωση Ν.Ε.Κ., 15-6-2012


Συνάδελφοι

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε να παίζεται ένα κακό θέατρο στην προσπάθεια εφαρμογής του Νόμου 4024/2011 για την περικοπή των μισθών μας.  Διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο του Νόμου. Ωστόσο όσο αυτός δεν καταργείται, εφαρμόζεται.

Η Διοίκηση διατείνεται την εφαρμογή του Ν.4024 με δίκαιο τρόπο. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να περιοριστεί και να  ελεγχθεί ο αριθμός  των αργιών και των υπερωριών.  Αποφασίστηκε επίσης ένας αριθμός αργιών να δίνεται σαν ρεπό.  Με αυτό τον τρόπο οι οριζόντιες περικοπές θα ήταν χαμηλότερες.

Παρακολουθούμε λοιπόν επί μήνες η Διοίκηση να αδυνατεί να πετύχει τους στόχους που η ίδια έθεσε.  Οι έκτακτες αποδοχές συνεχίζουν να αυξάνονται.  Το ρεπό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η εφαρμογή του μετακυλύεται από μήνα σε μήνα. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι οριζόντιες περικοπές να τραβούν την ανηφόρα.  Από 4,5% πήγαν στο 5,5% και τώρα, για το επόμενο τρίμηνο, σκαρφάλωσαν στο 7,65% και περιμένουμε τα χειρότερα γιατί, όπως διαμηνύουν οι εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι, η δουλειά στο λιμάνι αυξάνεται

Ποιος φταίει;; Το μπαλάκι για την ευθύνη περνάει από κάποιους Διευθυντές που υπογράφουν ανεξέλεγκτα τις υπερωρίες και τις αργίες, στη Διοίκηση που αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δεν αναγνωρίζουν το Ν. 4024, και πολύ καλά κάνουν, οπότε θεωρητικά δεν συμμετέχουν επίσημα σε μία συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή του γιατί θα τον νομιμοποιεί.  Ορισμένοι απλά γίνονται άτυπα αποδέκτες των προθέσεων της Διοίκησης.  Οι υπόλοιποι είμαστε κοινωνοί των τεκταινομένων.

Εδώ και μήνες πριν ακόμη προκύψει το θέμα του Ν. 4024/2011 λέγαμε ότι έχει αργήσει και δεν έχει γίνει ορθολογική κατανομή προσωπικού.  Αντί να συμμαζευτεί το παράλογο οργανόγραμμα άπλωνε και άλλο.

Εδώ και μήνες προειδοποιούμε για τις συνέπειες της μεθοδολογίας που προτάθηκε.  Δημιουργήθηκε ένα ασανσέρ περικοπών που θα  ανεβοκατεβαίνει κάθε μήνα ανάλογα με τον αριθμό αργιών και υπερωριών.

Η Διοίκηση απέτυχε, εμείς όμως ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε υποχρέωση, τα τρία πρωτοβάθμια συνδικάτα στο λιμάνι, να συζητήσουμε άμεσα και ειλικρινά την κατάσταση.  Σήμερα πρέπει να κινηθούμε, γιατί το τελευταίο που επιθυμούμε όλοι είναι να αυξηθεί και άλλο η ένταση μεταξύ των κλάδων και των χώρων εργασίας.  Δεν μας επιτρέπεται να παριστάνουμε τους θεατές.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει το κακό θέατρο και να μας εξηγήσει γιατί η επίσημα ανακοινωμένη στρατηγική της για τη διαχείριση του θέματος έχει αποτύχει παταγωδώς. Γιατί δεν προχωρά σε εθελούσιες εσωτερικές μετατάξεις προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανομή προσωπικού. Να γίνει επιτέλους εξορθολογισμός των απαιτούμενων αργιών και υπερωριών, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στην εύρυθμη λειτουργία  του λιμανιού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: