Αναρτήθηκε από: olpnek | Μαρτίου 28, 2014

21,2 εκατομ.€ πήρε πέρυσι το Δημόσιο από τον ΟΛΠ


enet_28-3-2014

Το ποσό των 21,2 εκατομμυρίων € κατέβαλε, μέσα στο 2013, ο ΟΛΠ στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, χρήματα, που θα χαθούν οριστικά εάν προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός μετά την έγκριση των ιδιαίτερα θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του (για να δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΠ για το 2013 πατήστε εδώ) αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΟΛΠ η αύξηση κατά 12,1% υπό διανομή μερίσματος (από 0,2871 σε 0,3218 Ευρώ).

Μετά από την έγκριση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, το οικονομικό πρόγραμμα του Οργανισμού για το 2014 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
1.    Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014.
2.    Απονομή μερίσματος χρήσης 2013 την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014.
3.    Ανακοίνωση Δικαιούχων Μερίσματος Χρήσης την 21η Ιουλίου 2014.
4.    Έναρξη Καταβολής Μερίσματος Χρήσης 2013 την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Εταιρίας την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στις 8 Μαΐου 2014.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του ΟΛΠ Α.Ε. ο Οργανισμός κατέβαλε στο Δημόσιο και τα Ταμεία ποσό 21.256.705 Ευρώ. Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται εκτός από εισφορές, φόρος εισοδήματος και  μερίσματα δημοσίου και ποσό 2.198.945 Ευρώ, δηλαδή ποσοστό 2% επί του τζίρου του ως αντάλλαγμα στο Δημόσιο.

«Φωτιές» ανάβει η σύσταση της ΡΑΛ

Στο μεταξύ, νέες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να προωθήσει διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο με τις συμφωνίες με την τρόϊκα για τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «επιχειρείται η θεσμοθέτηση της ΡΑΛ, με αντικειμενικό σκοπό την πώληση του Ο.Λ.Π. σε πρώτη φάση και των υπόλοιπων λιμανιών της χώρας, στη συνέχεια». Και υπογραμμίζει τα εξής:

«Από διατάξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργήσει μία πραγματικά Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά ένα φορέα βολέματος ημετέρων και εξυπηρέτησης των σχεδίων της»

«Εκτός από το γεγονός, ότι η θεσμοθέτηση της ΡΑΛ είναι το όχημα για το ξεπούλημα των λιμανιών, ακόμα και η κυβέρνηση που πρότεινε τη δημιουργία της, επιχειρεί να τη θεσμοθετήσει, χωρίς καμία διαβούλευση και σε συνθήκες αδιαφάνειας. Γιατί άραγε τόση βιασύνη, για ένα θέμα τόσο κομβικό για την οικονομία της χώρας;

Τι είναι αυτό που φοβίζει την κυβέρνηση και την τρόικα, στην προσπάθειά τους να τελειώσουν με την «υπόθεση» δημόσια λιμάνια και γενικότερα να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία, προς όφελος των δανειστών;», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ανερμάτιστη πολιτική της για τα Λιμάνια προωθεί εκ νέου, μετά το άρθρο 43 του Ν.4150/2013, την δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ).
Επαναλαμβάνει το ίδιο σκηνικό, χωρίς διάλογο, προωθώντας την δημιουργία μιας Αρχής Λιμένων, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.
Η νέα θεσμοθέτηση της ΡΑΛ δεν προσδίδει κανένα νέο στοιχείο, αφού είναι ελεγχόμενη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και ουσιαστικά προσπαθεί να καλύψει με προσχηματικό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των Λιμανιών».

«Είναι προφανές ότι η προτεινόμενη ΡΑΛ σκοπό έχει να διευκολύνει τις παραχωρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών, ενώ ταυτόχρονα αποκτά ρόλο απλού γνωμοδοτικού και όχι αποφασιστικού οργάνου επί των λειτουργιών του Λιμενικού Συστήματος.
Για μας τους εργαζόμενους το μεγάλο θέμα είναι η ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Γι’ αυτό εδώ και καιρό έχουμε ανοικτό μέτωπο με την πολιτική της Κυβέρνησης για τα Λιμάνια», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζόμενων.

Πηγή: pireas2day

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: