Αναρτήθηκε από: olpnek | Νοέμβριος 12, 2014

Ανακοίνωση Νέας Ενωτικής Κίνησης (Ν.Ε.Κ.) ΟΛΠ, 12/11/2014


Συνάδελφοι,

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την επιβίωση του λιμανιού. Η προσοχή όλων μας οφείλει να είναι επικεντρωμένη στον αγώνα που δίνουμε για τη διάσωσή του.

Για την επιτυχία αυτού του αγώνα, βασική μας προτεραιότητα, ήταν και είναι, η συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου. Είναι η μόνη σωστή επιλογή, όσο κι αν η υλοποίησή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η διακριτή στάση, οι διαφορές ύφους, οπτικής και αντιλήψεων, οι διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, ενισχύουν την πολυφωνία και εμπλουτίζουν τις θέσεις για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Όμως, οι παραταξιακές σκοπιμότητες και η συντήρηση παραταξιακών παρακαταθηκών, την περίοδο αυτή, δεν βοηθάνε στον αγώνα των εργαζομένων.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα κληθούμε να εκλέξουμε εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΛΠ. Η εκλογή αυτή, ιδιαίτερα τώρα, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας εκπροσώπησης, στη βάση αυτού του αρραγούς μετώπου.

Δεδομένου ότι ως τώρα δεν είναι αποδεκτή η πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός ενιαίου διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου και έχοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της θέσης, τους περιορισμούς και τις δυνατότητές της, θεωρούμε ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις και ένα ελάχιστο πεδίο συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις.

Ο εκπρόσωπος που θα εκλεγεί θα πρέπει να συνεπικουρείται στο έργο του από μία διαπαραταξιακή ομάδα, μία γραμματεία, για την καλύτερη προετοιμασία και τεκμηρίωση στα θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με τη διαδικασία αυτή ένας μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων θα έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του λιμανιού και θα αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, ενώ ακόμη κάθε κλάδος θα αποκτά πληρέστερη γνώση και κατανόηση για τα θέματα των υπολοίπων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: