Αναρτήθηκε από: olpnek | Δεκέμβριος 8, 2014

Ανακοίνωση Νέας Ενωτικής Κίνησης (Ν.Ε.Κ.), 8/12/2014


Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 διεξάγονται στα γραφεία της ΟΜΥΛΕ, στο Καστράκι, οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των υπαλλήλων στο Δ.Σ του ΟΛΠ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ του ΟΛΠ έχουν σημαντικό ρόλο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην τήρηση των αρχών και της δεοντολογίας, που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του Δ.Σ. Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε, αφού το Δ.Σ είναι στο κέντρο των εξελίξεων.

Η Κυβέρνηση έχει αναγάγει σε λιμενική πολιτική, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Cosco και επισπεύδει το ξεπούλημα του πρώτου λιμένα της χώρας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους. Αγνοεί την εκφρασμένη θέση των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων για την τύχη του Λιμανιού.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα του «φιλικού διακανονισμού» ξεπεράστηκε με δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο, με τη Διοίκηση του ΟΛΠ να λειτουργεί σαν εκτελεστικό όργανο των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.

Σε αντίθεση με προηγούμενες δικιές της θέσεις για το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα» και παρά τις αντίθετες νομικές γνωμοδοτήσεις που η ίδια προκάλεσε, με μια παρωδία Γενικής Συνέλευσης, έδωσε νομότυπη κάλυψη στην υπογραφή της συμφωνίας.

Θύμα της πολιτικής αυτής και των πρακτικών της είναι το δημόσιο συμφέρον, το νομικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία μιας κυρίαρχης, στο εσωτερικό της, χώρας, η ίδια η δημοκρατία.

Συνάδελφοι,

Η κρίση στους θεσμούς απαιτεί τη συμμετοχή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή τη περίοδο της βαθιάς αναξιοπιστίας, ας αξιολογήσουμε όλοι τις καταστάσεις και τα πρόσωπα, προτάσσοντας την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού.

Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την ενότητα, τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων, αποκρούοντας παράλληλα τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.

Του συνδικαλισμού που δεν χρησιμοποιεί τα συνδικαλιστικά μας όργανα ως μέσο για την επίτευξη «κομματικών σκοπιμοτήτων» ή την εκπλήρωση «προσωπικών φιλοδοξιών», αλλά έχει ως στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΝΕΚ αγωνίστηκε και θα αγωνίζεται με πίστη στις ιδέες της, με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Έχοντας έμπρακτα αποδείξει την ανεξαρτησία και τη χειραφέτησή της από κάθε κομματική ένταξη, ζητά την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας για να υπερασπιστεί δυναμικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να μοιράζει υποσχέσεις.

Οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ (ΝΕΚ/ΥΠ.ΟΛΠ) στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των υπαλλήλων στο Δ.Σ του ΟΛΠ:

Γεωργούτσος Αλέξανδρος                        Κούκης Ιωάννης

Κατωγά Πηνελόπη                                    Λεφάκης Αχιλλέας

Καλάκου Σοφία                                        Μανικιώτου Βασιλική

Κιμιγκέλη Δήμητρα                             Φραντζεσκάκη Αναστασία

Κορφίδης Μιχάλης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: