Αναρτήθηκε από: olpnek | Δεκέμβριος 11, 2014

Ανακοίνωση Νέας Ενωτικής Κίνησης (ΝΕΚ) ΟΛΠ, 11/12/2014


Συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ για τη συμμετοχή σας στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των υπαλλήλων στο Δ.Σ του ΟΛΠ.

 Η εμπιστοσύνη με την οποία μας τιμήσατε, μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

 Οι εξελίξεις σχετικά με την πώληση του συνόλου του Λιμανιού τρέχουν με ταχύ ρυθμό, διαψεύδοντας τα παπαγαλάκια που κυκλοφορούσαν τη φήμη ότι αν πέρναγε ο Φιλικός Διακανονισμός δεν θα προχωρούσε η ιδιωτικοποίηση.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπουλήσει και να τηρήσει τις ημερομηνίες για τις οποίες είχε δεσμευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε με συνοπτικές διαδικασίες στο data room σχέδιο τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ, το οποίο προηγουμένως στάλθηκε και επιστράφηκε χωρίς σχόλια από τον ΟΛΠ.

Η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης είναι ένα κρίσιμο στάδιο στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα των λιμανιών. Για το σκοπό αυτό δεν θα διστάσει για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει κάθε νομικό και θεσμικό εμπόδιο με κάθε τρόπο. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απανωτά δείγματα γραφής.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι προσπάθειες αποτύγχαναν γιατί οι εργαζόμενοι με τις παρεμβάσεις μας τις αποκαλύπταμε και τις καταγγέλλαμε.

Σε μια περίοδο ρευστών πολιτικών εξελίξεων είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση να προβαίνει σε αιφνιδιαστικές κινήσεις που έχουν σκοπό να κλείσουν τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις της.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να παραμένει ψύχραιμος θεατής των εξελίξεων. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του λιμανιού  να αντιδράσουν ώστε  να μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία που έχει σαν σκοπό να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: