Αναρτήθηκε από: olpnek | Μαρτίου 24, 2015

Ανακοίνωση Ενωτικής Κίνησης Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, 23/3/2015


Συνάδελφοι,

Στις 18 και 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο της ΟΜΥΛΕ. Ένα συνέδριο που περίσσεψαν οι φωνές, οι στρεβλώσεις, οι ασφυκτικές πιέσεις σε συνέδρους στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, οι από βήματος καταγγελίες αυτών των πιέσεων, η αυθαίρετη αλλαγή προγράμματος όπου απαγορεύτηκαν οι δευτερομιλίες.

Οι παραπάνω, όχι πρωτόγνωρες πρακτικές, είναι σε ευθεία αντίθεση με τα ατυχή από βήματος μαθήματα δημοκρατίας, αλλά και της σημερινής «εμπεριστατωμένης» και «ακριβοδίκαιης» ανακοίνωσης της πλειοψηφούσας παράταξης ΑΔΗΣΚ (τ.ΠΑΣΚ)

Ένα συνέδριο όπου ενώ τέθηκαν, δεν συζητήθηκαν θέματα όπως η απαξίωση των λιμανιών ή τα ευρήματα για τις υπερτιμολογήσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ένα συνέδριο που για πολλοστή φορά δεν άνοιξε η συζήτηση για το τι είδους δημόσιο λιμάνι θέλουμε, αλλά αποφασίσαμε και πάλι ότι θα την κάνουμε κάποια στιγμή σε ειδική ημερίδα. Ίσως όπως τη μοναδική που οργανώσαμε και δεν είχαμε περιθώριο συζήτησης.

Θεωρούμε ότι αυτή η εικόνα είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τους περισσότερους συναδέλφους.  Είναι ίσως κατανοητή γιατί οι εμπνευστές της ζουν αποκομμένοι στο Καστράκι.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός, η Ενωτική Κίνηση Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, που εξέλεξε τρία μέλη στο ΔΣ/ΟΜΥΛΕ, σχηματίστηκε από δημοκρατικές συνδικαλιστικές δυνάμεις  από το χώρο των Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΠ και  των Τεχνικών Υπαλλήλων του ΟΛΠ & ΟΛΘ.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε και επομένως έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος για να συντονισθεί από κοινού μια επίθεση που θα είχε σαν κοινό τόπο την υποβάθμιση και συκοφάντηση του ενωτικού σχήματος. Ο στόχος βρέθηκε στο πρόσωπο συνδικαλιστή, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΤΧΥ σε κοινό προεδρείο της ΠΑΣΚ με την ΔΑΚΕ. Η συνεργασία του στο ενωτικό σχήμα αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο για την άστοχη και χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα επίθεση, που έγινε συντονισμένα από την ΑΔΗΣΚ (τ.ΠΑΣΚ) και την Δ.Ε (ΠΑΜΕ). Φθάσαμε μάλιστα στο σημείο ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής να κάνει και δήλωση πολιτικών φρονημάτων από το βήμα του Συνεδρίου.

Δυστυχώς για την ΑΔΗΣΚ (τ.ΠΑΣΚ) όλοι γνωριζόμαστε. Τις ίδιες πρακτικές ακολούθησε και το 2012 όταν σχηματίστηκε η ΝΕΚ, τα ίδια κάνει και σήμερα. Επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά. Τα δημοκρατικά αισθητήρια μας δεν μπαίνουν στο ζύγι της ΑΔΗΣΚ (τ.ΠΑΣΚ). Τις κατηγορίες για οβιδιακές μεταμορφώσεις και ευκαιριακές συμπράξεις για εκλογικούς λόγους, δεν τις σχολιάζουμε. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε με την πλαστή αναγόρευση της Χ.Α σε καταλύτη των συνδικαλιστικών δρώμενων.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού ήταν σε ένα κρίσιμο σημείο. Σαν παράταξη τότε πήραμε μία απόφαση ότι χαμηλώνουμε την εσωτερική κριτική και προσανατολιζόμαστε κατά κύριο λόγο στο κεντρικό στόχο που ήταν η ιδιωτικοποίηση.  Κοινός στόχος ήταν και θα είναι το δημόσιο λιμάνι.  Είναι γνωστό σε όλους ότι σε αυτό τον τίτλο δεν δίναμε και δεν δίνουμε όλοι το ίδιο περιεχόμενο. Θεωρούσαμε ότι αυτή η πρόκληση και η πρωτόγνωρη κοινωνική και οικονομική κρίση που περνούσε η ελληνική κοινωνία θα μας έβαζε όλους σε μία διαδικασία αναστοχασμού της ατομικής και της συλλογικής μας εικόνας.  Απ’ ότι αποδεικνύεται, αυτό δεν συνέβη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: