Αναρτήθηκε από: olpnek | Δεκέμβριος 7, 2015

Ανακοίνωση Ενωτικής Κίνησης Υπαλλήλων ΟΛΠ,7/12/2015


Συνάδελφοι

Έπειτα από έξι χρόνια επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με την εφαρμογή των μνημονίων, βιώνουμε σήμερα τις συνέπειες της ψήφισης του τρίτου μνημονίου, που στηρίχτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων.

Όλα αυτά που είχε στηλιτεύσει και είχε υποσχεθεί να καταργήσει, όταν ήταν αντιπολίτευση, η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει την εφαρμογή τους.

 • Στα χνάρια τωνπροηγούμενων κυβερνήσεων εφαρμόζει την ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική ξεπουλήματοςτων δημόσιων επιχειρήσεων και εκποίησης των μεγάλων λιμανιών της χώρας.
 • Χωρίς να έχει καταστρώσει εθνική λιμενική πολιτική,υλοποιεί το σχέδιο παράδοσηςτων μεγάλων λιμανιών της χώρας στα ντόπια και ξένα συμφέροντα.
 • Θεωρεί τη σύμβαση παραχώρησης ΟΛΠ – Cosco ως το πλέον επιτυχημένο επενδυτικό μοντέλο και δεν λέει κουβένταγια τα φορολογικάκαι άλλα προνόμια που δόθηκαν σκανδαλωδώς στη κινέζικη κρατική εταιρεία, τα οποία μάλιστα κρίθηκαν παράνομα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Για τους εργαζόμενους δεν διαφαίνεται καμιά πρόθεση για ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια της χώρας. Προφανώς γιατί στόχος των ενδιαφερομένων επενδυτών είναι η επικράτηση του εργασιακού μοντέλου της Cosco. Δηλαδή, ένα μοντέλο με εργαζόμενους που δεν τους αναγνωρίζονται επαγγελματικά προσόντα, με ατομικές συμβάσεις και με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας δεν είναι μόνο μια λανθασμένη πολιτική, βασισμένη στα οικονομικά πειράματα που επιχειρούν να εφαρμόσουν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα στη χώρα μας, αλλά είναι και μια απερίσκεπτη και επικίνδυνη πράξη για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας.

 • Η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τους διαγωνισμούς εκποίησης των λιμανιών και να σταματήσει το πολιτικό έγκλημα που διαπράττει.

 

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ενωμένοι πρέπει να δώσουμε την οργανωμένη και συλλογική αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

 

 • Την ίδια ώρα που οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ αλωνίζουν ανενόχλητοι στο λιμάνι καταγράφοντας κάθε στοιχείο που αφορά τον ΟΛΠ, η Διοίκηση του ΟΛΠ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το απίστευτο πάρε – δώσε του ΤΑΙΠΕΔ με το ΥΝΑ για τη Σύμβαση Παραχώρησης ΟΛΠ – Ελληνικού Δημοσίου.
 • Ένα απίστευτο σχετικό κείμενο που συνέταξε το ΤΑΙΠΕΔ και κυκλοφόρησε τελευταία, μοιάζει με κακή μετάφραση ενός αντίστοιχου συμβολαίου πώλησης μετοχών κάποιας τριτοκοσμικής εξωτικής μαρίνας κάπου στη Καραϊβική.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ άπραγη, παρακολουθεί την πτώση της φορτοεκφορτωτικής κίνησης τόσο στο ΣΕΜΠΟ, όσο και στη Διακίνηση Αυτοκινήτων, που οδηγεί σε ολοένα λιγότερα έσοδα. Με τον τρόπο αυτό και παρά τις άδικες περικοπές δεκάδων εκατομμυρίων, από τη μισθοδοσία των εργαζομένων, η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού δυσχεραίνει.

 • Και σαν μη φτάνει αυτό, η Διοίκηση, χωρίς να έχει ακόμη προχωρήσει σε κινήσεις προσέλκυσης φορτίων και χωρίς να έχει σταματήσει τις παλιές καλές πρακτικές διορισμού εξωτερικών συμβούλων, ικανοποιεί αιτήματα που οδηγούν στην απώλεια πολύτιμων εσόδων.
 • Μια τέτοια αυθαίρετη απόφαση του ΔΣ/ΟΛΠ αφορά την απαλλαγή από μέρος των τελών με τα οποία χρεώνονται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνταιστη ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή, παρά τις αντίθετες υπηρεσιακέςεισηγήσεις.
 • Αυτή η απόφαση ελήφθηστο πλαίσιο του ιδιότυπου παζαριού που έχουν στήσει ΥΝΑ-ΤΑΙΠΕΔ και Ιδιωτικοί Φορείς, εν όψει της ιδιωτικοποίησηςτου λιμανιού.

 

Όσον αφορά στο νέο Οργανόγραμμα, που επιχειρεί η Διοίκηση να καταρτίσει, επιμένουμε ότι πρέπει να έχει στόχο την αναπτυξιακή πορεία του δημόσιου ΟΛΠ.

 • Η επικράτηση της αξιοκρατίας, με διαφανείςδιαδικασίες, αποτελεί κυρίαρχη επιλογή της παράταξης μας. Απαιτούμε να αξιολογηθούν αξιοκρατικά όλοι, µε ίσους όρους και να δοθούν ίσες ευκαιρίες.

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό/Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

 • Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες γιατί στο Υ.Σ κρίνονται: η εξέλιξη των υπαλλήλων, τα πειθαρχικά τους παραπτώματα, οι μετατάξεις τους, η επιλογή σε θέσεις της ιεραρχίας, καθώς και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.
 • Ο χειρισμός των σύνθετων θεμάτων του Υ.Σ απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και δυναμική παρουσία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πέρα και πάνω από προσωπικά συμφέροντα και ατομικές επιδιώξεις.

 

Με βάση τις παραπάνω αδιαπραγμάτευτες αρχές, σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Υπαλλήλων ΟΛΠ:

Γεωργακόπουλος Άγγελος

Δημούδης Βασίλειος

Θανόπουλος Γεώργιος

Κορφίδης Μιχάλης

Κούκης Ιωάννης

Φραντζεσκάκη Αναστασία

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: