Αναρτήθηκε από: olpnek | Φεβρουαρίου 19, 2016

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια


ÐÅÉÑÁÉÁÓ 09/04/14

Συντάκτης:

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια μετά το τέλος της 48ωρης πανλιμενικής απεργίας που πραγματοποίησαν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. Με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κάνουν γνωστή τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τι συζήτησαν μαζί του.

Όπως υποστηρίζουν, ο υπουργός αποδέχθηκε στα λόγια τα επιχειρήματά τους, τα οποία και αυτός έχει αναδείξει σε συγγράμματά του, όμως για την κυβέρνηση κατά τον κ. υπουργό η πώληση είναι αναγκαία για να εισπραχθούν 280 εκατ. ευρώ και να αποπληρωθεί το χρέος προς τους δανειστές.

Στη συνάντηση με τον Ε. Τσακαλώτο ανέδειξαν μια σειρά από θέματα που έχουν καταγγείλει όπως η μη ύπαρξη τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου. Παραδέχθηκε ότι δεν έχει υπογράψει Σύμβαση Παραχώρησης και εδώ βάζουν το ερώτημα «πώς έγινε η κατακύρωση προτιμώμενου επενδυτή στην Cosco, χωρίς Σύμβαση Παραχώρησης που να προσδιορίζει τα γεωγραφικά όρια, την τιμολογιακή πολιτική και την εκπόνηση του Master Plan. «Χειρίζονται την πώληση του ΟΛΠ σαν να είναι προσωπική υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ και οι υπουργοί το παίζουν πόντιοι Πιλάτοι» προσθέτουν.

Τέλος ανέδειξαν τη θέση τους για τα εργασιακά, για θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις σε όλα τα λιμάνια, επισημαίνοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο των εργαζομένων στους ΟΛΠ και ΟΛΘ προσδιορίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-Κανονισμό Εργασίας, που σε κάθε περίπτωση είναι «ισχυρό δεδομένο».

Εργαζόμενοι στις προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco)

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ κάνουν γνωστό επίσης ότι συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco) που διεκδικούν ΣΣΕ, καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλιση όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) με ανακοίνωσή της που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουνστάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να πάρουν απόφαση και για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Διεκδικούν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, τήρηση του διαλείμματος, παρουσία ασθενοφόρου, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους και αναγνώριση των ειδικοτήτων τους, να γίνουν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: