Αναρτήθηκε από: olpnek | Μαΐου 30, 2016

Εξώδικη επιστολή μετά την άκαρπη συνάντηση


γενική συνέλευση 14-6-2014

Εξώδικη επιστολή έστειλαν το απόγευμα της Κυριακής τα Σωματεία των Εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ΤΑΙΠΕΔ και ΔΣ του ΟΛΠ στην οποία καταγράφουν τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Όπως ότι δεν έχει σταλεί ακόμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο το τελικό κείμενο της νέας Σύμβασης Παραχώρησης ανάμεσα στο Δημόσιο και στον ΟΛΠ, όπως έχουν δεσμευτεί οι συναρμόδιοι υπουργοί, κάτι που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πριν η Σύμβαση προωθηθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Στην κίνηση αυτή προχώρησαν αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Ναυτιλίας ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων, στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και σε εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και η οποία απέβη άκαρπη, καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές και πάλι δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση, εκτός από το γεγονός ότι αύριο Δευτέρα θα υπάρξει κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το θέμα τους.

Να σημειωθεί ότι ο Θ.Δρίτσας υποστηρίζει ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και ότι υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας το οποίο έχει αποτυπωθεί στη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΠ και στη ΔΑΛ(Δημόσια Αρχή Λιμένος). Θέση με την οποία όμως διαφωνούν κάθετα οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ συνεχίζουν για πέμπτη μέρα αύριο (Δευτέρα) τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις καθώς είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το βασικό τους αίτημα είναι να συμπεριληφθούν ρυθμίσεις στον επικαιροποιημένο Κανονισμό Προσωπικού που να λειτουργούν ως δικλείδες ασφαλείας για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στο μεταξύ την Τρίτη πραγματοποιείται στις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ στην οποία αναμένεται να εγκριθούν οι αποφάσεις που έλαβε πριν από μερικές ημέρες το ΔΣ της εταιρείας. Μια ώρα νωρίτερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, μετά από κάλεσμα της ΟΜΥΛΕ, της Ένωσης Λιμενεργατών και του Συνδέσμου Αρχιεργατών-Εποπτών και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο ξενοδοχείο του Συντάγματος που θα πραγματοποιείται η Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ.

Οι μέτοχοι του ΟΛΠ αναμένεται να εγκρίνουν την Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΠ με τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει τα μέλη του ΔΣ στην τελευταία συνεδρίασή τους, αλλά και πολύ σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας. Μια από αυτές είναι η απομάκρυνση από το δ.σ. των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων και του δημάρχου Πειραιά. Θέμα, το οποίο έθεσαν πρόσφατα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: