Αναρτήθηκε από: olpnek | Ιουνίου 21, 2016

Συνεχίζει τον αγώνα η ΟΜΥΛΕ


Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για 48 ώρες ακόμα αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η ΟΜΥΛΕ, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχαν και συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης οι Λιμενεργάτες του ΟΛΘ αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία η οποία ξεκινάει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Λιμενεργάτες του ΟΛΠ τη Δευτέρα σταμάτησαν την απεργία τους.

Την Πέμπτη οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ θα αποστείλουν και επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας στην οποία θα επικεντρώνονται σε δυο βασικά σημεία. Στη διάταξη-ρύθμιση που προστέθηκε από την κυβέρνηση στο κυρωτικό νόμο για την Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου-ΟΛΠ και η οποία αφορά το Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ) η οποία κατά τον υπουργό Ναυτιλίας διασφαλίζει απόλυτα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Άποψη με την οποία διαφωνούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καθώς εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη διάταξη διατηρεί μεν σε ισχύ τον ΓΚΠ αλλά ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ του ΟΛΠ να τον καταργεί και να τον αντικαθιστά. Για τους λόγους αυτούς ως έσχατη λύση ζητούν την απαλοιφή από τη διάταξη της επικίνδυνης φράσης «κατάργηση» από το ΔΣ του ΟΛΠ γιατί, όπως σημειώνουν, αν η λέξη «κατάργηση» παραμείνει σημαίνει ότι η Cosco ως ΟΛΠ ΑΕ θα αποκτήσει πλήρες «διευθυντικό δικαίωμα» και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψη του ΓΚΠ.

Επίσης θα ζητούν να τους δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το θέμα των μετατάξεων.

Την Πέμπτη το βράδυ θα συνεδριάσουν εκ νέου για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση.

Ανακοίνωση ΟΜΥΛΕ

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: