Ποιοι είμαστε

Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας διέρχεται μία πολύπλευρη κρίση, η αξιοπιστία και η αντοχή του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των άλλων θεσμών δοκιμάζεται.  Οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νέοι, απομακρύνονται από τα συνδικάτα, την εποχή ακριβώς που θα έπρεπε με την παρουσία τους, τις ανάγκες τους και τις ιδέες τους να τα επηρεάσουν καθοριστικά και να επανακαθορίσουν το ρόλο τους και τις στοχεύσεις τους.

Η Νέα Ενωτική Κίνηση Ο.Λ.Π. συγκροτήθηκε στη βάση του ότι έχουν πια ωριμάσει οι συνθήκες για να ξεπεραστούν οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες, τα στερεότυπα και τα στεγανά του παρελθόντος έτσι ώστε να συνυπάρξουμε με συναδέλφους που μας ενώνουν κοινοί στόχοι και οράματα.

Οι κοινοί στόχοι μας έχουν προκύψει από δημόσιες συζητήσεις και τοποθετήσεις των τελευταίων ετών, από καθημερινές συζητήσεις στο χώρο δουλειάς μας. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι, διατηρώντας ο καθένας την αυτοτέλειά του, μπορούμε παράλληλα να συνθέσουμε κοινό λόγο, κοινές στρατηγικές, κοινές δράσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να προσδώσουμε στο σωματείο μας μια πιο πολύπλευρη δραστηριότητα και εσωτερική ζωή.

Θέλουμε να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι φρέσκες ιδέες και ο δημιουργικός ενθουσιασμός που έχουμε μέσα μας, νέοι και λιγότερο νέοι συνάδελφοι, να μπορέσει να εκφραστεί.

Πρωτεύοντες στόχοι μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων μας ως εργαζομένων και η λειτουργία του Ο.Λ.Π. με όρους δημοσίου συμφέροντος.   Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση μίας πιο ανθρωποκεντρικής λογικής για την οργάνωση της κοινωνίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στις κυριαρχούσες αξίες της αγοράς.  Μπορεί ο αγώνας μας να φαντάζει άνισος, αλλά είναι εξίσου καθαρό σε όλους μας ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: